Pasta met rozemarijnkip

Zo'n 45 weken per jaar, 5 dagen per week kook ik de Pot. Iedere dag een ander menu. Basis uitgangspunt van die 225 gerechten is voor mij: vers en gevarieerd. Ik maak nooit gebruik van "pakjes" en iedere maaltijd bevat veel groenten, bij voorkeur met een bite. De Pot is dat wat ik ook thuis voor mijn kinderen op tafel zet. Nu heb ik heel makkelijke, lees: getrainde eters maar laatst had ik een wel heel verrukkelijk en kindvriendelijke maaltijd op tafel!

Op het menu stond pasta met rozemarijnkip, snijbonen en cherrytomaatjes. Ik gebruik nooit hele recepten, dan wordt mijn werk zo saai, dus deze keer zag het resultaat er vast weer heel anders uit dan vorig jaar of het jaar daarvoor of... Maar het was zó lekker, dat moet ik even delen!

 

Voor 4 personen:

500 gram kipfilet in blokjes (saté formaat)

3 takjes rozemarijn

olijfolie

300 gram snijbonen (gesneden)

300 gram cherry tomaten, gehalveerd

350 gram pasta, deze keer had ik farfalle (strikjes)

 

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kip. Let op: niet teveel in één keer, dan koelt de pan snel af en gaat je kip koken. Knapperige kip is het lekkerst, zet een wekker op 5 minuten en blijf er tot die tijd af.... Herhaal dit tot alle kip goudbruin is. 

Kook ondertussen de snijbonen, ongeveer 12 minuten in lekker zout water. Proef al na 10 minuten: wat de een lekker knapperig vindt is voor de ander veel te rauw. 

Haal de naaldjes van de rozemarijn en doe met een flinke scheut olijfolie in de keukenmachine. Laat een tijdje draaien tot je een felgroen mengsel hebt. 

Doe de kip in een grote schaal en meng met de olie. Zet tien minuten in de oven zodat de rozemarijn in het vlees trekt en de kip goed gaat wordt. 

Kook de pasta beetgaar. 

Meng alles door elkaar, eventueel kan je het geheel nog even doorwarmen in de oven. 

 

Ben benieuwd naar jullie reacties!

 

Reacties