Kookschool

In de avonduren en weekendagen en -avonden doet onze sfeervolle keuken dienst als kookschool. U kunt kiezen uit verschillende menu's, denk aan Italiaans, Oosters of Puur Hollands, ieder jaar schrijven we wel een aantal nieuwe programma's!

U wordt op het door u gekozen tijdstip door onze kok ontvangen met een drankje. Tijdens de introductie vertelt de kok over het verloop van de avond, de te maken gerechten en de keuken. Vervolgens gaat u in groepjes aan de slag met de voorbereidingen. Dit duurt ongeveer anderhalf uur. Na de voorbereiding gaat u aan tafel, steeds helpt het groepje dat aan de beurt is met het afmaken en serveren van de gerechten.

Wij hebben een uitgebreide wijnkaart met passende dranken bij ieder gerecht, ook hebben wij diverse frisdranken en koffie en thee. Berekening geschiedt op basis van nacalculatie.

U krijgt een kookschort van ons in bruikleen. Uiteraard wordt de afwas geheel door ons verzorgd!

Onze thema’s

Puur Mediterraan, ca 2½ uur, € 47,50 

Een korte hapjesworkshop als lunch of in combinatie met een borrel, dat is het concept van Puur Mediterraan! U bereidt zelf de originele mediterrane hapjes. (minimaal 10 personen)

Seizoensmenu, 3 gangen met een borrelhapje, ca 4 uur, € 75,50

Frisse smaken van het voorjaar en de zomer. Kruidensalade met asperges en zalm, soep van jonge bietjes, suprème van parelhoen en rood fruit met krokante karamel,

Puur Hollands, 3 gangen met een borrelhapje, ca 4 uur, € 72,50

Maak opnieuw kennis met typisch Hollandse klassiekers zoals Rinse appelstroop, Friese nagelkaas, hangop en Zaanse Mosterd. Een kookworkshop die u inspiratie geeft uit verschillende windstreken van ons kleine kikkerlandje.

Puur Italiaans 3 gangen met een borrelhapje, ca 4 uur, € 72,50

Een heerlijk menu zoals Italiaanse mama's het bereiden, eenvoudig, eerlijk en met seizoensgebonden ingrediënten. Wat moeten we verder nog toevoegen aan dit topmenu waar bijna iedereen dol op is? Geniet ervan samen aan de lange sfeervolle tafels!

Puur Oosters, 3 gangen met een borrelhapje, ca 4 uur, € 72,50

Maak een culinaire reis door Azië en dompel jezelf onder in de Thaise, Japanse, Chinese en Maleisische keuken. Bijzondere kooktechnieken zoals sushi rollen komen hierbij aan bod. Er wordt gebruik gemaakt van heerlijke specerijen en pure producten.

Puur Marokkaans, 3 gangen met een borrelhapje, ca 4 uur, € 72,50

De beste gerechten uit de keuken van 1001 nacht, een traditionele bruiloftssoep en heerlijke tajines. Boordevol kenmerkende kruiden en specerijen.

Van al onze menu’s zijn vegetarische varianten, natuurlijk kunnen wij rekening houden met allergieën en diëten.

Met minder dan 8 personen? Het is mogelijk vanaf zes personen te komen koken, echter dan geldt een toeslag van 10% per persoon! Boekingen kunnen tot een week van te voren worden geannuleerd en tot 4 dagen van te voren worden gewijzigd. Buiten die termijn zijn wij genoodzaakt 25% van de kosten voor de kookles in rekening te brengen. 

Wij factureren achteraf per mail.